Menu
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid
Voedselbank Limburg Zuid

Nieuws

Web
Analytics

Als student helpen bij de voedselbank, het verhaal van Rafke en Robin na 2 maanden invallen

maandag juni 2020

Alweer twee maanden geleden zorgde COVID-19 ervoor dat wij - Rafke en Robin — (samen met de rest van Nederland) weer thuis in Maastricht kwamen te zitten. Rafke studeert Geneeskunde in Amsterdam en liep tot op heden Co-schappen en Robin studeert aan de Militaire Academie in Breda en zat in zijn beroepsopleiding. Toen het eenmaal duidelijk werd dat dit wel eens lang kon gaan duren vroegen wij ons af of we niet ergens konden helpen. Er zijn zoveel mensen in de zorg en andere vitale beroepen die in deze tijd eike dag keihard werken en ook wij wilden graag ons steentje bijdragen. Na een e-mail te hebben gestuurd naar de Voedselbank kregen we snel een belletje en op dinsdagmiddag konden we al aan de slag. Direct viel on één ding op en dat waren de andere vrijwilligers. Wij doen dit nu enkele weken, de andere vrijwilligers van de voedselbank doen dit jaar in jaar uit. Dit geldt natuurlijk voor alle vrijwilligers van de Voedselbank, echter kunnen wij alleen spreken over Maastricht waar wij gewerkt hebben. (lees verder onder foto)

Te beginnen met Cor. Cor is het levende bewijs dat vrijwilligerswerk je jong houdt. Niemand die gelooft dat hij de 70 al is gepasseerd! Echter is hij dat wel en daarom moet hij het in deze tijd rustiger aan doen om risico's te beperken. Dit betekent zeker niet dat hij zijn collega's in de steek laat. Elke dinsdag is hij er in het begin en op het einde bij. Dan vraagt hij hoe de dag is geweest, neemt hij de bijzonderheden door en vraagt hij hoe het met ons gaat. Als klanten van de Voedselbank hem dan even zien, horen we vaak: 'HEE CORII HOE IS HET MET JE?' Zijn afwezigheid is zeker merkbaar voor de klanten, ze missen de gezelligheid en vriendelijkheid en zijn blij als hij er dan even is.  (lees verder onder foto)

Daarnaast is er Annie, maar zo noemt niemand haar. Bij voedselbank Maastricht is zij namelijk Oma. Waarschijnlijk door haar vriendelijke zorgzame uitstraling. Ook wij konden niet anders dan haar Oma noemen vanaf dag één. Dit vindt zij helemaal prima zolang haar kleinkinderen het niet horen. Die worden anders jaloers... En dat begrijpen wij zeker. Oma is de 70 ook al gepasseerd en al jaren werkzaam bij de Voedselbank, maar dat weerhoudt haar er zeker niet van om nu te stoppen. Een enorm sterke vrouw die zich kerngezond voelt en wil blijven helpen. Doordat de voedselbank is aangepast conform de corona maatregelen, komt zij nu niet in direct contact met de klanten en kan zij veilig blijven werken. De hele dag staat ze kratten te tillen. Als wij vragen "moeten wij die krat even tillen, Oma?" kijkt ze je aan met een blik van "zie ik eruit alsof ik te oud ben om die krat te tillen?". (lees verder onder foto)

Met Henk daaraan toegevoegd is het team bijna compleet. Henk staat ook wel bekend als "Henk from the Voedselbenk". Toen we kwamen werken kregen we eerst te horen 'Henk.is een pittige maar bedoelt het goed'. Henk weet inderdaad van aanpakken, is een keiharde werker maar doet het allemaal met een brede lach op zijn gezicht. Hij kent bijna alle mensen bij naam en is zeer geliefd bij allen. Ook bij onsl Hij heeft altijd tijd voor een praatje of een grapje. Met "Henk from the Voedselbenk" is samenwerken is een feest! (lees verder onder foto)

Dan blijft alleen Ger nog over, Ger werkt officieel niet bij de voedselbank maar bij het Leger des Heils maar hij maakt wel degelijk deel uit van dit team. Hij doet een hele hoop klusjes als brood uitdelen, de tuin op orde houden en nog tal van andere dingen. Hij is de hele dag in de weer. We zijn nog niet binnen of Ger heeft thee en koffie voor ons gezet en een stuk vlaai afgesneden. We zouden bijna vergeten dat we zijn gekomen om te werken....  (lees verder onder foto)

Henk, Cor, Oma en Ger en hun manier van aanpakken geeft ons soms zelfs het gevoel overbodig te zijn maar zij inspireren ons elke week weer om met enthousiasme terug te komen. Wetende dat er dit soort mensen zijn die dag in dag uit klaar staan voor anderen heeft ons erg veel geleerd. We zijn blij dat we deze kans hebben gekregen en zien dit dan ook als een lichtpuntje in deze Corona-tijd.

Robin en Rafke

Doneer geldDoneer geld
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitdeelpuntenUitdeelpunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank Limburg Zuid 2020